Met een aanhangwagenverzekering bent u verzekerd tegen schade aan uw eigen aanhangwagen, paardentrailer, boottrailer of bagagewagen. Bijvoorbeeld door schade door een aanrijding, brand, storm of diefstal.

Heeft u een vrij nieuwe aanhangwagen let dan altijd op de nieuwwaarderegeling. Loopt uw aanhangwagen of trailer onherstelbare schade op binnen de eerste jaren (twee of drie jaar) nadat u deze nieuw hebt kocht? Dan krijgt u een bedrag uitgekeerd waarvoor u een vergelijkbare aanhangwagen kunt kopen.

Vanzelfsprekend vervoert u ook regelmatig lading in uw aanhanger. Controleer daarom ook wat de voorwaarden zijn voor inbraak of schade aan de lading, maar ook eigen gebrek kan wellicht voor u van toepassing zijn.

aanhangwagenverzekering
De schade die bij een ongeluk ontstaat aan de caravan of aanhanger wordt niet vergoed door uw autoverzekeraar.
Verzekeringsbewijs

Is het trekkend voertuig bij een andere maatschappij verzekerd? Dan moet het verzekeringsbewijs voor de aanhangwagen ook bij die verzekeringsmaatschappij worden aangevraagd.

Schadeservice

Bij schade merkt u pas hoe belangrijk het is om goed verzekerd te zijn. Bij ons merkt u het verschil als het gaat om schadeservice. Wij proberen er voor te zorgen dat u snel en volledig uitbetaald krijgt. Wij beoordelen wat voor recht u heeft op hulpverlening. Bijvoorbeeld als uw aanhangwagen of trailer vervoerd moet worden naar een garage of naar uw huis. Dit geldt ook als u in het buitenland bent.

Iedere verzekeraar maakt voor de verzekering die hij aanbiedt een verzekeringskaart.

Met de verzekeringskaart kunt u in een oogopslag de meest relevante dekkingsinformatie zien. De verzekeringskaart helpt u daarmee de verzekering van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken.

De verzekeringskaart fungeert als eenvoudige en begrijpelijke visuele vertaling van de polisvoorwaarden en je kunt zo gemakkelijk zien wat wel en wat niet gedekt is op de polis.

Hoe werkt de verzekeringskaart? Bekijk daarvoor dit filmpje:

Het afsluiten van uw aanhangwagenverzekering in ons Voordeelpakket biedt u twee voordelen:

  1. U heeft de keuze uit de meest gunstige aanhangwagenverzekeraar omdat u in het Voordeelpakket al uw verzekeringen bij verschillende verzekeraars kan afsluiten!
  2. Uw aanhangwagenverzekering telt mee voor uw pakketkorting. Hoe meer verzekeringen in uw pakket, hoe hoger de korting op al uw verzekeringspremies.
21 %
33 %
45 %
57 %
6 of meer10 %

Meld schade altijd telefonisch op 070 -36 444 26.

Als u schade heeft geleden in het verkeer dan kunt u deze in veel gevallen melden via het Europees Schadeformulier, via de website van Mobiel Schade Melden of met uw mobiele telefoon met de app Mobiel Schade Melden.