Voor een verzekering voor uw brommer scooter, snorfiets of high speed e-bike met een lage premie en uitgebreide dekking zit u goed bij ons.

U bepaalt zelf hoe u uw bromfiets of scooter wilt verzekeren. U heeft de keuze uit de volgende bromfietsverzekeringen:

WA (Wettelijke Aansprakelijkheid)

Dekt alleen de schade aan anderen die u veroorzaakt met uw voertuig.

Beperkt Casco (WA+)

Hiermee bent u naast WA ook verzekerd voor schade zoals brand, storm, hagel en bijvoorbeeld diefstal.

bromfietsverzekering spiegel
Bij diefstaldekking is een ART-goedgekeurd veiligheidsslot verplicht. Let goed op welke categorie!
Allrisk (Volledig Casco)

Met een Allriskdekking bent u verzekerd voor bijna alle schade aan uw brommer of scooter, snorfiets of high speed e-bike.

Gratis Nieuwwaarde- en Aanschafwaardegarantie bij Allrisk

Voor een nieuwe, en onder bepaalde voorwaarden ook voor een tweedehands brommer, geldt dat bij een Allrisk-dekking u het eerste jaar bij sommige verzekeraars bij diefstal of total loss de nieuwwaarde van uw brommer krijgt uitgekeerd. Daarna volgt een gunstig afschrijvingspercentage. Pas na drie jaar wordt de vervangingswaarde uitgekeerd.

Iedere verzekeraar maakt voor de verzekering die hij aanbiedt een verzekeringskaart.

Met de verzekeringskaart kunt u in een oogopslag de meest relevante dekkingsinformatie zien. De verzekeringskaart helpt u daarmee de verzekering van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken.

De verzekeringskaart fungeert als eenvoudige en begrijpelijke visuele vertaling van de polisvoorwaarden en je kunt zo gemakkelijk zien wat wel en wat niet gedekt is op de polis.

Hoe werkt de verzekeringskaart? Bekijk daarvoor dit filmpje:

Het afsluiten van uw bromfietsverzekering in ons Voordeelpakket biedt u twee voordelen:

  1. U heeft de keuze uit de meest gunstige bromfietsverzekeraar omdat u in het Voordeelpakket al uw verzekeringen bij verschillende verzekeraars kan afsluiten!
  2. Uw bromfietsverzekering kan meetellen voor uw pakketkorting.
    Hoe meer verzekeringen in uw pakket, hoe hoger de korting op al uw verzekeringspremies. Voor de autoverzekering geldt alleen wel dat deze maar in een enkel geval meetelt voor de pakketkorting. Op de autoverzekering wordt geen premiekorting gegeven.
2 1 %
3 3 %
4 5 %
5 7 %
6 of meer 10 %
WA

Een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering is een verplichte autoverzekering voor iedereen die een voertuig bezit. U kunt alleen een WA-dekking afsluiten, maar u kunt ook kiezen voor de uitgebreidere dekkingen WA-Plus of All-Risk. Wij zijn u graag van dienst bij het maken van de juiste keuze.

WA-Plus

Met WA-Plus, ook wel WA Beperkt Casco genoemd, verzekert u zich naast schade aan anderen of andermans eigendommen, ook tegen diverse schades aan uw eigen voertuig. Brandschade bijvoorbeeld, maar ook schade door storm, hagel en diefstal (vaak optioneel).

All-Risk

De meeste schades ontstaan door een aanrijding of botsing. De All-Risk dekking is de meest uitgebreide dekking en vergoedt schade aan uw eigen brommer of scooter, ook als u zelf een botsing of een aanrijding heeft veroorzaakt. De financiële gevolgen van schade aan uw voertuig zijn vaak groot. Om zeker te zijn dat u dus niet in de financiële problemen komt bij schade is All-Risk een verstandige keuze.

Wat vergoeden de verschillende dekkingen?
WAWA-PlusAll-Risk
Schade aan anderen
Schade aan andermans spullen
Brand 
Helm, kleding, accessoires
Diefstal,  joyriding
Botsing loslopende dieren
Storm, hagel, overstroming
Vandalisme
Slippen en omslaan 
Te water raken 
Aanrijding 
Ongevallen Opzittenden

Bij een ongeval kunt u letsel oplopen waardoor u blijvend invalide raakt, of nog erger, u komt te overlijden. Met een ongevallen-opzittenden-dekking ontvangt u (of uw nabestaanden) dan een vast bedrag. Ook de eventuele passagier is verzekerd.Schade Opzittenden

Schade Opzittenden

De schade­verzekering opzittenden vergoedt de letselschade en de schade aan de bezittingen van alle opzittenden.

Rechtsbijstand

Een rechtsbijstandverzekering kunt u als losse verzekering afsluiten, maar ook als aanvullende dekking in de verzekering van uw voertuig. Dan gaat het specifiek om rechtsbijstand die u nodig heeft in conflicten rondom uw voertuig. Met deze dekking krijgt u juridische bijstand in zo ongeveer alle mogelijke geschillen die u kunt hebben over uw voertuig. Niet alleen bij schade aan uw voertuig, maar ook bij conflicten over aankoop of reparatie. En ook als u vervolgd wordt in verband met een verkeersovertreding.

Verhaalsbijstand

Een verhaalsbijstandverzekering is minder uitgebreid. Dan krijgt u juridische hulp bij het verhalen van schade die u heeft geleden door het toedoen van een ander. Vaak gaat het verhalen van schade zonder problemen, de tegenpartij is immers ook verplicht verzekerd voor zijn aansprakelijkheid. Dat is helaas niet altijd zo gemakkelijk. Soms vindt de (verzekeraar van de) tegenpartij dat het uw schuld is. Of hij is het niet eens met de geclaimde kosten. Deze discussies vergen juridische kennis. Via de verhaalsbijstand krijgt u de benodigde juridische ondersteuning.