Als organisator van een evenement wil je natuurlijk alles in de hand hebben. Maar wat er precies gebeurt, weet je nooit vooraf. Een geboekte artiest zegt af of een bezoeker stelt je aansprakelijk voor schade. Of noodweer legt je evenement stil. Dan kost dat geld. Om deze kosten op te vangen, kun je de evenementenverzekering afsluiten.

U bent standaard verzekerd als u uw verzekerde goederen verliest, of als ze beschadigen.

Ook bent u verzekerd voor extreem weer en terreurdreiging, maar de kosten van de evenementenverzekering zijn afhankelijk van onder andere de dekkingen die u kiest.

Is een verzekering voor een evenement verplicht

Nee, een verzekering voor een evenement afsluiten is niet verplicht. Het is wel verstandig. De verzekering vergoedt bijvoorbeeld de kosten als het evenement wordt stilgelegd. Of als het wordt afgelast door noodweer. Maar ook als een artiest op het laatste moment afzegt. Of als een bezoeker je aansprakelijk stelt voor schade.

De evenementenverzekering is voor iedereen die evenementen organiseert, zowel zakelijk als particulier, en voor elk evenement geschikt, waaronder ook een bruiloft.

Iedere verzekeraar maakt voor de verzekering die hij aanbiedt een verzekeringskaart.

Met de verzekeringskaart kunt u in een oogopslag de meest relevante dekkingsinformatie zien. De verzekeringskaart helpt u daarmee de verzekering van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken.

De verzekeringskaart fungeert als eenvoudige en begrijpelijke visuele vertaling van de polisvoorwaarden en je kunt zo gemakkelijk zien wat wel en wat niet gedekt is op de polis.

Hoe werkt de verzekeringskaart? Bekijk daarvoor dit filmpje:

Wat wij voor u doen bij schade

Schade aan uw inboedel is nooit prettig. We kunnen ons voorstellen dat u bent geschrokken en met veel vragen zit. Hoe moet u de schade opruimen? Is dit wel verzekerd? Kunt u met de vergoeding dezelfde nieuwe spullen kopen? Wij helpen u met alles bij schade aan uw inboedel.

Als u van de ergste schrik bent bekomen is het belangrijk om eerst foto’s te maken van de schade. Detailfoto’s en overzichtfoto’s. Duidelijk beeldmateriaal helpt onze adviseurs bij het inschatten van de schade. U kunt foto’s e-mailen naar schade@gratisverzekerd.nl of via WhatsApp versturen naar 0616 – 782 772.

Vervolgens ontvangen wij graag van u een zo volledig mogelijk ingevuld schadeaangifteformulier.

Nadat u de schade bij ons heeft gemeld, regelen wij bij de verzekeraar zo snel mogelijk de afwikkeling hiervan. Wij zorgen dat de verzekeraar een duidelijke toedracht en omvang van de schade ontvangt zodat hij deze goed kan beoordelen. De verzekeraar zal bij grote schade een expert inschakelen, maar wij kunnen u ook adviseren zelf een eigen expert naar de schade te laten kijken. Dat heet contra-expertise.

Wanneer u schade heeft, kan de verzekeraar u een bedrag betalen als schadevergoeding of hij kan een gespecialiseerd bedrijf opdracht geven de schade te laten herstellen. Wij laten u altijd weten hoe dit in de polisvoorwaarden van de verzekeraar is geregeld.