Autodealers, autoverkopers, schadeherstellers, garagehouders en andere bedrijven in de autobranche hebben te maken met bijzondere risico’s. Denk hierbij aan een handelaarskenteken, bijzondere vormen van aansprakelijkheid, opzicht, diefstal, schade, ongevallen, rechtsbijstand etc.

Deze risico’s verzekert u met een garageverzekering.

Er zijn verschillende verzekeraars waar wij mee samenwerken die een speciaal pakket hebben ontwikkeld voor kleine en middelgrote autobedrijven zodat we samen met u een pakket kunnen samenstellen dat op maat gemaakt is voor uw autobedrijf.

garageverzekering
Bedrijven in de autobranche hebben te maken met bijzondere risico’s die bij andere bedrijven niet voorkomen.
Groene platen verzekering

Met een handelaarskenteken verzekert u elke auto die met de groene plaat de weg op gaat. In principe sluit u met een handelaarskenteken alleen een WA autoverzekering af, wat betekent dat u alleen verzekerd bent voor schade die uw auto toebrengt aan anderen. Veel verzekeraars bieden wel een ruime keuze aan uitbreidingen op deze verzekering, bijvoorbeeld voor schades aan uw auto zelf door brand of ongelukken.

Aansprakelijkheid voor het motorrijtuig

De dekking Aansprakelijkheid motorrijtuigen vergoedt schade die is veroorzaakt met of door een motorrijtuig. Dit geldt voor motorrijtuigen van het garagebedrijf en van uw klanten.

Aansprakelijkheid voor het bedrijf

De dekking Aansprakelijkheid voor bedrijven vergoedt de aansprakelijkheid van het bedrijf voor schade aan personen en zaken van derden. Dit betreft schade veroorzaakt door u, uw werknemers of uw huisgenoten en familieleden (tijdens werkzaamheden voor het garagebedrijf).

Schade aan motorrijtuigen van cliënten

Deze dekking vergoedt schade die ontstaat aan het voertuig van uw klant tijdens werkzaamheden in het bedrijf. Ongeacht of u de veroorzaker bent, uw werknemers, uw meewerkende huisgenoten of familieleden. Uiteraard is deze dekking alleen van toepassing als u motorrijtuigen van klanten repareert.

Schade aan eigen motorrijtuigen inclusief handelsvoorraad

Deze dekking dekt schade aan uw eigen motorrijtuigen en handelsvoorraad, veroorzaakt door: u, uw vennoten, firmanten, bestuurders, echtgenoten van de bovengenoemde personen, uw werknemers (als u toestemming hebt gegeven om het motorrijtuig te gebruiken), uw klanten (als u toestemming hebt gegeven om een proefrit te maken of een auto als vervangend vervoer hebt uitgeleend).

Ongevallen

Bij een ongevallendekking zijn de kosten bij overlijden en blijvende invaliditeit na een ongeval gedekt. De dekking is voor u, uw werknemers of de bestuurder en passagiers van een motorrijtuig dat tot uw bedrijf behoort.

Rechtsbijstand

Deze dekking is modulair opgebouwd en afhankelijk van de gekozen dekkingen.