Een glasverzekering, vaak onderdeel van de opstalverzekering, is geen overbodige luxe. Glasschade zit immers in een klein hoekje. Zeker als u naast een voetbalveldje woont en een grote kans loopt op een bal door de ruit. Of als u veel duur glas in huis hebt, zoals glas-in-lood.

Er sneuvelen ook nog weleens wat ramen bij slecht weer. De meeste mensen zijn daarom verzekerd voor glasschade via een losse module in hun woonhuisverzekering. Anderen zijn standaard voor glas verzekerd via hun woningcorporatie, VvE of bewonersvereniging.

glasverzekering steen door ruit
Bij storm moeten vaak ruiten het ontgelden. Controleer dus altijd dat ook het glas van de woning verzekerd is.
Dekt de glasverzekering bijzonder glas?

Kies voor een glasverzekering die het soort ramen of glas dekt dat u in huis heeft. Heeft u veel glas-in-lood in huis, kies dan een verzekering die deze glassoort ook dekt. Enkele woonhuisverzekeringen dekken bijvoorbeeld geen enkele bijzondere glassoort. Andere dekken alleen gebogen glas dat veel wordt gebruikt in de erkers van oude huizen.

Verbouwing

De meeste verzekeraars sluiten schade tijdens een verbouwing uit. Een ongelukje zit immers in een klein hoekje als u tijdens een verbouwing bijvoorbeeld de restanten verf en afplaktape van een ruit moet schrapen of een glazen deur eruit haalt om die te schilderen.

Leegstand

Uit angst voor vandalisme beperken de meeste verzekeraars ook de dekking bij langdurige leegstand. Bijvoorbeeld wanneer uw huis enkele maanden leeg staat omdat u in een nieuwe woning woont maar de oude nog niet hebt verkocht. Als u dit bij ons meldt gaan wij bij uw opstalverzekeraar na welke dekkingsbeperkingen (of dekkingsuitsluitingen) er van toepassing zijn.

Douchecabine

Een glazen douchecabine of een glazen gevelversiering vallen soms ook onder uw glasverzekering. Ook lichtdoorlatende dakplaten en een terrasscherm worden soms gedekt. Of die van glas of kunststof zijn, maakt niet uit.

Glasschade en aansprakelijkheid

Schade die u of uw gezinsleden aan een ander toebrengen, kunt u claimen op de Aansprakelijkheidsverzekering Parulieren (AVP). Dit is een onmisbare verzekering, omdat deze schade zo groot kan zijn dat u hem niet zelf kunt dragen. Bijvoorbeeld, omdat de ander ernstige fysieke schade oploopt. Als u per ongeluk het raam van de buren stuk tikt, dan zal de AVP de schade vergoeden. Dit is ook het geval als een dakpan door de ruit van de buurman vliegt. Als dit bij storm (windkracht 7 of hoger) gebeurt, zal de buurman echter een beroep moeten doen op zijn eigen woonverzekering. Gooit zoonlief van 12 de ruit van buurman in? Dan kunt u een beroep doen op de AVP. Dit is echter niet het geval als een volwassene met opzet een ruit ingooit. Opzet is bij elke verzekering uitgesloten, tenzij de dader jonger is dan 14 jaar.

Iedere verzekeraar maakt voor de verzekering die hij aanbiedt een verzekeringskaart.

Met de verzekeringskaart kunt u in een oogopslag de meest relevante dekkingsinformatie zien. De verzekeringskaart helpt u daarmee de verzekering van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken.

De verzekeringskaart fungeert als eenvoudige en begrijpelijke visuele vertaling van de polisvoorwaarden en je kunt zo gemakkelijk zien wat wel en wat niet gedekt is op de polis.

Hoe werkt de verzekeringskaart? Bekijk daarvoor dit filmpje:

Het afsluiten van uw glasverzekering in ons Voordeelpakket biedt u twee voordelen:

  1. U heeft de keuze uit de meest gunstige glasverzekeraar omdat u in het Voordeelpakket al uw verzekeringen bij verschillende verzekeraars kan afsluiten!
  2. Uw glasverzekering telt mee voor uw pakketkorting. Hoe meer verzekeringen in uw pakket, hoe hoger de korting op al uw verzekeringspremies.

 

2 1 %
3 3 %
4 5 %
5 7 %
6 of meer 10 %