Met een mobiele apparatuurverzekering zijn in beginsel mobiele apparaten buitenshuis wereldwijd verzekerd tegen verlies, diefstal of beschadiging.

Onder mobiele apparatuur wordt verstaan: laptops, MP3/4-spelers, mobiele telefoons, draagbare navigatiesystemen, foto-, film- en videoapparatuur, draagbare DVD-spelers, verwijderbare LCD-schermen, draagbare radio’s, tv’s en andere audio(visuele) apparatuur.

Sluit bij voorkeur geen smartphoneverzekering af in de winkel waar u de mobiele telefoon koopt. De premie is hier vaak hoog, de voorwaarden beperkt en de hulp bij schadeafhandeling nihil.

mobiele apparatuur verzekering
Een smartphoneverzekering dekt vaak dubbelop. Vergelijk altijd rustig eerst de kosten en de voorwaarden.
Smartphone- en tabletdekking

Sommige inboedelverzekeraars bieden een aanvullende smartphone- en tabletdekking waarmee uw smartphone, tablet, smartwatch, digitale sporthorloge en smartglasses verzekerd tegen schade door vallen, stoten, water, verlies en diefstal. De dekking geldt zowel voor binnen als buiten uw woning.

Wat krijgt u vergoed?

Bij schade wordt eerst gekeken of het voorwerp kan worden gerepareerd. De herstelkosten krijgt u dan vergoed. Als het apparaat niet kan worden gerepareerd, baseert de verzekeraar de uitkering op de dagwaarde of de nieuwwaarde.

Iedere verzekeraar maakt voor de verzekering die hij aanbiedt een verzekeringskaart.

Met de verzekeringskaart kunt u in een oogopslag de meest relevante dekkingsinformatie zien. De verzekeringskaart helpt u daarmee de verzekering van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken.

De verzekeringskaart fungeert als eenvoudige en begrijpelijke visuele vertaling van de polisvoorwaarden en je kunt zo gemakkelijk zien wat wel en wat niet gedekt is op de polis.

Hoe werkt de verzekeringskaart? Bekijk daarvoor dit filmpje:

Het afsluiten van uw mobiele apparatuurverzekering in ons Voordeelpakket biedt u twee voordelen:

  1. U heeft de keuze uit de meest gunstige mobiele apparatuurverzekeraar omdat u in het Voordeelpakket al uw verzekeringen bij verschillende verzekeraars kan afsluiten!
  2. Uw mobiele apparatuurverzekering telt mee voor uw pakketkorting. Hoe meer verzekeringen in uw pakket, hoe hoger de korting op al uw verzekeringspremies.
21 %
33 %
45 %
57 %
6 of meer10 %