Een motorverzekering komt grotendeels overeen met een autoverzekering, u bent tenslotte een gemotoriseerde verkeersdeelnemer. 

Maar niet iedere motorrijder is hetzelfde en niet iedere motor is hetzelfde.

Kies daarom niet alleen een basisdekking die bij u past, maar maak ook een goede keuze uit de aanvullende dekkingen en hou de voorwaarden goed in de gaten zodat u bij schade niet voor verrassingen komt te staan.

Neem gerust contact met ons op voor persoonlijk advies want bij de juiste motorverzekering afsluiten komt best nog wat kijken.

motorverzekering landschap
De gemiddelde motorrijder bestaat niet. Vandaar dat een standaardverzekering de motorrijder niet past. Laat u dus goed adviseren.
Basisdekking

Elke motorverzekering is gekoppeld aan het kenteken van de motor. Iedereen met een geldig rijbewijs die met uw toestemming uw motor gebruikt is in principe verzekerd. Wordt er met de motor een botsing of aanrijding veroorzaakt dan wordt de hoogte van de vergoeding van de schade bepaald door de basisdekking – WA, Beperkt Casco, Allrisk – en de aanvullende dekking(en).

WA (wettelijke aansprakelijkheid)

Deze motorverzekering is verplicht en verzekert u tegen schade aan andere weggebruikers.

Beperkt Casco

Beperkt Casco dekt meer dan WA. Niet alleen de schade die u bij een ander veroorzaakt, maar ook bijvoorbeeld aanrijding met een dier, brand of kortsluiting en stormschade is gedekt, evenals diefstal of poging tot diefstal. belangrijker is dan een (te) lage premie en te lage dekking.

Allrisk (volledig casco)

Voor een nieuwe motor kunt u meestal het best een allriskverzekering afsluiten. Dit is de meest uitgebreide verzekering. Wanneer u schade veroorzaakt vergoedt een allriskverzekering ook de schade aan uw eigen motor en er is vaak een nieuwwaarderegeling van toepassing.

Aanvullende dekking

U kunt de basisdekking van uw motorverzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen. Voor een aanvullende dekking betaalt u een extra premie, maar ontvangt u ook in meerdere situaties een vergoeding of bijstand.

Vervangend vervoer

Met de aanvullende dekking Vervangend vervoer heeft u recht op een vervangende motor als de motor niet meer gebruikt kan worden door een verkeersongeval, diefstal of pech.

Schade Opzittenden

Met een opzittendendekking bent u als bestuurder zelf ook verzekerd als er door uw eigen schuld een ongeluk gebeurt. Een opzittendenverzekering geldt bovendien voor eventuele passagiers. Met deze dekking bent u verzekerd voor kosten die bijvoorbeeld gemaakt moeten worden ten gevolge van blijvende invaliditeit zoals aanpassingen in huis, medische behandeling en inkomstenderving. Per ongeval is meestal tot een maximum (bijvoorbeeld € 100.000,-) verzekerd.

Rechtsbijstand

Kiest u voor de aanvullende dekking rechtsbijstand, dan krijgen u en uw passagiers juridische hulp bij juridische problemen die zijn ontstaan in het verkeer. Bijvoorbeeld bij het vergoed krijgen van letselschade, schade aan kleding en bagage of verlies van inkomen.

Het is in veel gevallen voordeliger om een aparte rechtsbijstandsverzekering af te sluiten waar de module Verkeer in is opgenomen.

Accessoires

Accessoires zijn bij Beperkt Casco en Allrisk standaard meeverzekerd, maar meestal tot een maximum van € 500. U kunt dit uitbreiden naar bijvoorbeeld €2.500. Het gaat hierbij om motoronderdelen die niet door de fabriek of importeur aangebracht zijn maar die u na aankoop van uw motor heeft laten inbouwen. Bijvoorbeeld een navigatie- of een audiosysteem, topkoffer of zadeltas.

Winterstopkorting

In de winter daalt de temperatuur en kunt u te maken krijgen met gevaarlijke omstandigheden op de weg. U laat dan wellicht uw motor liever in de schuur laat staan. Daarmee kunt u korting krijgen op de verzekeringspremie.

De korting is meestal 10% en u ontvangt deze als u de winterperiode (ongeveer december t/m februari) niet rijdt.

Tijdens de winterstop bent u meestal niet verzekerd voor:

•  schade door een botsing of aanrijding van uw eigen motor;
•  schade doordat de motor omvalt, van de weg raakt of in het water komt;
•  schade door een plotselinge oorzaak van buiten de motor.

Uw premie

De kosten voor een motorverzekering zijn voor iedereen anders. De hoogte van uw premie hangt af van verschillende factoren zoals uw woonplaats, leeftijd, leeftijd en type motor, kilometrage, schadevrije jaren en natuurlijk de dekking die u kiest.

Iedere verzekeraar maakt voor de verzekering die hij aanbiedt een verzekeringskaart.

Met de verzekeringskaart kunt u in een oogopslag de meest relevante dekkingsinformatie zien. De verzekeringskaart helpt u daarmee de verzekering van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken.

De verzekeringskaart fungeert als eenvoudige en begrijpelijke visuele vertaling van de polisvoorwaarden en je kunt zo gemakkelijk zien wat wel en wat niet gedekt is op de polis.

Hoe werkt de verzekeringskaart? Bekijk daarvoor dit filmpje:

Het afsluiten van uw motorverzekering in ons Voordeelpakket biedt u twee voordelen:

  1. U heeft de keuze uit de meest gunstige motorverzekeraar omdat u in het Voordeelpakket al uw verzekeringen bij verschillende verzekeraars kan afsluiten!
  2. Uw motorverzekering kan meetellen voor uw pakketkorting.
    Hoe meer verzekeringen in uw pakket, hoe hoger de korting op al uw verzekeringspremies. Voor de autoverzekering geldt alleen wel dat deze maar in een enkel geval meetelt voor de pakketkorting. Op de autoverzekering wordt geen premiekorting gegeven.
2 1 %
3 3 %
4 5 %
5 7 %
6 of meer 10 %

Meld schade altijd telefonisch op 070 -36 444 26.

Als u schade heeft geleden in het verkeer dan kunt u deze in veel gevallen melden via het Europees Schadeformulier, via de website van Mobiel Schade Melden of met uw mobiele telefoon met de app Mobiel Schade Melden.

Stuur ALTIJD al uw documenten naar schade@gratisverzekerd.nl.

Foto’s kunt u eenvoudig via WhatsApp versturen naar: 0616 – 782 772.