Om in aanmerking te komen voor een oldtimerverzekering moeten globaal de volgende criteria in acht worden genomen:

•  U bezit, naast de oldtimer, een auto voor woon-werkverkeer/dagelijks gebruik.
•  Uitsluitend recreatief/hobbymatig gebruik.
•  De bestuurder dient minimaal 30 jaar te zijn.
•  Er is een stalling/afgesloten ruimte aanwezig.
•  De auto moet vermeld staan in de catalogus ‘Onschatbare klassieker’.

Er zijn diverse soorten oldtimerverzekeringen. We hebben hieronder een verkort overzicht met daarbij de beperkte criteria.

Heeft u een oldtimer? Neem dan altijd contact met ons op om te zien wat we voor u kunnen betekenen.

Oldtimerverzekering auto

•  Deze voordelige oldtimerverzekering is voor personenauto’s (benzine) ouder dan 30 jaar.
•  De bestuurder van de oldtimer moet minimaal 25 jaar zijn.
•  Er dient een personenauto voor dagelijks verkeer aanwezig te zijn.

Sporttimer

•  Een sporttimer is een sportauto van 15 tot 25 jaar oud.
•  Maximaal 8.000 km per jaar.

Motorverzekering

•  Voor klassieke motoren, ouder dan 25 jaar.
•  De motor dient getaxeerd te worden.

Tip: Staat eenmaal het kentekenbewijs op uw naam, dan bent u vanaf diezelfde dag verplicht de motor te verzekeren. Het maakt daarbij niet uit of de motor in de schuur staat of dat u ermee gaat rijden. Wanneer u de motor niet wilt verzekeren, dan moet u het kentekenbewijs schorsen. Dit kan bij de TNT-kantoren. Wij zijn u hierbij graag van dienst.

Welke dekking heb ik nodig in mijn oldtimerverzekering?

Elke auto- of motorverzekering is gekoppeld aan het kenteken van het voertuig. Iedereen met een geldig rijbewijs die met uw toestemming uw voertuig gebruikt is in principe verzekerd. Wordt er met het voertuig een botsing of aanrijding veroorzaakt dan wordt de hoogte van de vergoeding van de schade bepaald door de WA-dekking en de aanvullende dekking(en).

Wij adviseren u hier graag over.

Iedere verzekeraar maakt voor de verzekering die hij aanbiedt een verzekeringskaart.

Met de verzekeringskaart kunt u in een oogopslag de meest relevante dekkingsinformatie zien. De verzekeringskaart helpt u daarmee de verzekering van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken.

De verzekeringskaart fungeert als eenvoudige en begrijpelijke visuele vertaling van de polisvoorwaarden en je kunt zo gemakkelijk zien wat wel en wat niet gedekt is op de polis.

Hoe werkt de verzekeringskaart? Bekijk daarvoor dit filmpje:

Het afsluiten van uw autoverzekering in ons Voordeelpakket biedt u twee voordelen:

  1. U heeft de keuze uit de meest gunstige autoverzekeraar omdat u in het Voordeelpakket al uw verzekeringen bij verschillende verzekeraars kan afsluiten!
  2. Uw autoverzekering kan meetellen voor uw pakketkorting.
    Hoe meer verzekeringen in uw pakket, hoe hoger de korting op al uw verzekeringspremies. Voor de autoverzekering geldt alleen wel dat deze maar in een enkel geval meetelt voor de pakketkorting. Op de autoverzekering wordt geen premiekorting gegeven.
2 1 %
3 3 %
4 5 %
5 7 %
6 of meer 10 %
WA

Een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering is een verplichte autoverzekering voor iedereen die een auto bezit. U kunt alleen een WA-dekking afsluiten, maar u kunt ook kiezen voor de uitgebreidere dekkingen WA-Plus of All-Risk. Wij zijn u graag van dienst bij het maken van de juiste keuze.

WA-Plus

Met WA-Plus, ook wel WA Beperkt Casco genoemd, verzekert u zich naast schade aan anderen of andermans eigendommen, ook tegen diverse schades aan uw eigen auto. Ruitschade bijvoorbeeld, maar ook schade aan uw auto door inbraak en vandalisme. Ook diefstal van uw auto is dan verzekerd.

All-Risk

De meeste autoschades ontstaan door een aanrijding of botsing. De All-Risk dekking is de meest uitgebreide dekking en vergoedt schade aan uw eigen auto, ook als u zelf een botsing of een aanrijding heeft veroorzaakt. de financiële gevolgen van schade aan uw eigen auto zijn vaak groot. Om zeker te zijn dat u dus niet in de financiële problemen komt bij schade is All-Risk een verstandige keuze.

Wat vergoeden de verschillende dekkingen?
WAWA-PlusAll-Risk
Schade aan anderen
Schade aan andermans spullen
Brand
Diefstal, inbraak, joyriding
Ruitbreuk
Botsing loslopende dieren
Storm, hagel, overstroming
Vandalisme
Slippen en omslaan 
Te water raken 
Aanrijding 
Pechhulp

Met de aanvullende dekking Pechhulp krijgt u hulp als u door bijvoorbeeld een defecte auto of een lekke band niet meer verder kunt rijden. Ook heeft u binnen Nederland recht op vervangend vervoer. U kunt keuze uit Pechhulp Nederland of Pechhulp Europa.

Schade Inzittenden

Met de dekking Schadeverzekering Inzittenden zijn de inzittenden van uw auto, de bestuurder EN passagiers, verzekerd tegen de financiële gevolgen van letselschade of overlijden door een verkeersongeval.

Ongevallen Inzittenden

Met de dekking Ongevallen Inzittenden zijn de inzittenden van uw auto verzekerd van een vast bedrag bij blijvende invaliditeit of overlijden als gevolg van een verkeersongeval. U maakt zelf een keuzen welke bedragen u wilt verzekeren. Dat scheelt per verzekeraar.

Rechtsbijstand

Kiest u voor de aanvullende dekking Rechtsbijstand, dan krijgt u juridische hulp bij het verhalen van materiële schade, blijvende letselschade én het oplossen van juridische conflicten met betrekking tot uw auto.

Verhaalservice

Verhaalservice biedt net als de rechtsbijstandsverzekering recht op juridische hulp, maar in dit geval alleen gericht op het verhalen van materiële schade na een ongeluk. Het kan namelijk soms lastig zijn om de schade te verhalen bij de tegenpartij en zo kan een hoog oplopende discussie over de schuldvraag worden voorkomen.

Meld schade altijd telefonisch op 070 -36 444 26.

Als u schade heeft geleden in het verkeer dan kunt u deze in veel gevallen melden via het Europees Schadeformulier, via de website van Mobiel Schade Melden of met uw mobiele telefoon met de app Mobiel Schade Melden.