Pechhulp kan een overbodige luxe zijn, maar evengoed onmisbaar en een verstandige keuze. Maar waar kiest u dan voor? Een aanvullende dekking? Via de autodealer? Of misschien een abonnement op een hulpdienst?

Gaat u niet vaak naar het buitenland en bent u snel gered bij pech onderweg in Nederland? Overweeg dan losse pechhulp. Maar gaat u met de auto op vakantie? Verzeker pechhulp dan aanvullend mee met uw autoverzekering.

Bij nieuwe auto’s geven veel dealers standaard een zogenoemde mobiliteits- of doorrijdgarantie. Deze gratis pechhulp geldt een aantal jaar na de aankoop van de auto of zo lang deze wordt onderhouden bij de dealer. Controleer of deze niet verlopen is.

Pechhulp via de autoverzekering

Pechhulp kunt u bij de meeste autoverzekeringen met een allrisk-dekking aanvullend meeverzekeren. Soms zit de service standaard bij de polis inbegrepen. De verzekeraar schakelt dan een garage of sleepdienst voor u in. Vaak kunt u kiezen uit Nederland- en Europa-dekking. Soms kunt u de buitenlanddekking alleen in combinatie afsluiten met binnenlanddekking inclusief vervangend vervoer. De premies zijn mede afhankelijk van de leeftijd van de auto. Bij een oudere auto is de premie vaak hoger dan bij een nieuwere, omdat het risico op pech groter is.

In tegenstelling tot de hulp binnen Nederland worden er bij hulp in het buitenland geen voorwaarden gesteld aan de leeftijd van de auto. Wel verschillen de maximum verzekerde bedragen. Er zijn ook verzekeringen die geen maximumbedragen hebben. Allrisk-verzekeringen met pechhulpdekking langs wegen in Nederland verschillen van elkaar op de volgende punten:

•  Wel of geen leeftijdsbeperking van de auto.
•  Alleen pechhulp in Nederland.
•  Alleen pechhulp buiten de eigen woonplaats.
•  Wel of geen maximum bedrag voor pechservice.

Er is een klein aantal beperkt casco-verzekeraars die ook hulp bij pech langs de weg in het buitenland bieden, maar er is in principe geen beperkt casco-dekking voor pechhulp langs de weg in Nederland.

Pechhulp via de reisverzekering

Pechhulp kan soms via de (doorlopende) reisverzekering worden afgesloten voor de kosten na een ongeval of pech op reis. Soms is ook vervangend vervoer en verblijf meeverzekerd. Maar let op: de pechhulpmodule bij reisverzekeringen biedt doorgaans geen dekking in Nederland!

Pechhulp via de autodealer

De meeste autodealers geven een mobiliteit- of doorrijdgarantie gedurende de fabrieksgarantie van 3 jaar, een alternatief voor een pechhulpservice. De verzekeraar schakelt dan een garage of sleepdienst in. Sommige autodealers geven ook pechhulpservice na uitvoer van een onderhoudsbeurt.

Iedere verzekeraar maakt voor de verzekering die hij aanbiedt een verzekeringskaart.

Met de verzekeringskaart kunt u in een oogopslag de meest relevante dekkingsinformatie zien. De verzekeringskaart helpt u daarmee de verzekering van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken.

De verzekeringskaart fungeert als eenvoudige en begrijpelijke visuele vertaling van de polisvoorwaarden en je kunt zo gemakkelijk zien wat wel en wat niet gedekt is op de polis.

Hoe werkt de verzekeringskaart? Bekijk daarvoor dit filmpje:

Het afsluiten van uw pechhulpverzekering in ons Voordeelpakket biedt u twee voordelen:

  1. U heeft de keuze uit de meest gunstige pechhulpverzekeraar omdat u in het Voordeelpakket al uw verzekeringen bij verschillende verzekeraars kan afsluiten!
  2. Uw pechhulpverzekering telt mee voor uw pakketkorting. Hoe meer verzekeringen in uw pakket, hoe hoger de korting op al uw verzekeringspremies.
21 %
33 %
45 %
57 %
6 of meer10 %