Een bootverzekering is voor iedereen die met een gerust hart het water op gaat. Of dat nu met een motorboot, jacht, sloep of een zeilboot is.

Niet alleen uw boot is te verzekeren, maar ook uw inboedel, boottrailer, buitenboordmotor, nautische apparatuur en rubberboot/bijboot.

U kiest zelf de verzekering die het beste bij u past.

U kunt kiezen uit: Aansprakelijkheid, Beperkt casco of Volledig casco.

Voor nog meer zekerheid kunt u uw verzekering uitbreiden met een aanvullende ongevallendekking, rechtsbijstanddekking en/of dekking verhuur tussen particulieren.

bootverzekering speedboot
Heeft u een boot? Dan is het belangrijk om deze goed te verzekeren. Uw boot kan beschadigen of worden gestolen. Maar het is ook belangrijk om u te verzekeren voor schade die u aan anderen veroorzaakt met uw vaartuig.
Ongevallen Opvarenden

We gaan er niet vanuit, maar een ongeluk kan altijd gebeuren. Dan is het goed om voor de gevolgen van overlijden of van blijvende invaliditeit een Ongevallen Opvarenden dekking te hebben. Naast u zelf zijn dan ook alle opvarenden (iedereen die met u in de boot meevaart) verzekerd.

Een ongevallenverzekering kan zeker gezien de relatief lage premie de moeite waard zijn. Door werk of privéomstandigheden kunt u extra risico’s lopen die de ongevallenverzekering dekt en die niet of beperkt gedekt worden door andere verzekeringen. Verder compenseert u met de uitkering dan wel niet alle schade, maar het bedrag kan toch zeer welkom zijn in moeilijke tijden.

Rechtsbijstand

Het kan een keer voorkomen dat uw boot betrokken raakt bij een gebeurtenis waardoor een geschil of conflict met een andere partij ontstaat. Indien uw rechtsbijstandverzekering is uitgebreid met watersportdekking kunt u voor al deze gevallen een beroep doen op de rechtsbijstandverzekering.

Vanzelfsprekend kunt u ook uw pleziervaartuigverzekering uitbreiden met een aanvullende rechtsbijstanddekking. Samen met u kijken we graag wat het beste bij u past.

Verhuur tussen particulieren

Verhuurt u uw boot aan anderen? Dan is het verstandig om hiervoor een aanvullende dekking op te nemen. U dient wel Volledig Casco verzekerd te zijn.

Iedere verzekeraar maakt voor de verzekering die hij aanbiedt een verzekeringskaart.

Met de verzekeringskaart kunt u in een oogopslag de meest relevante dekkingsinformatie zien. De verzekeringskaart helpt u daarmee de verzekering van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken.

De verzekeringskaart fungeert als eenvoudige en begrijpelijke visuele vertaling van de polisvoorwaarden en je kunt zo gemakkelijk zien wat wel en wat niet gedekt is op de polis.

Hoe werkt de verzekeringskaart? Bekijk daarvoor dit filmpje:

Het afsluiten van uw pleziervaartuigverzekering in ons Voordeelpakket biedt u twee voordelen:

  1. U heeft de keuze uit de meest gunstige pleziervaartuigverzekeraar omdat u in het Voordeelpakket al uw verzekeringen bij verschillende verzekeraars kan afsluiten!
  2. Uw pleziervaartuigverzekering telt mee voor uw pakketkorting. Hoe meer verzekeringen in uw pakket, hoe hoger de korting op al uw verzekeringspremies.
21 %
33 %
45 %
57 %
6 of meer10 %