Stel, u of uw gezin heeft problemen waarvoor u juridische hulp wilt. U heeft bijvoorbeeld problemen met uw werkgever. Of u heeft problemen met een winkel door een kapot product. Of u bent het niet eens met de behandeling van een arts. Of u krijgt geen bouwvergunning.

Met een rechtsbijstandverzekering kunt u zich voor hulp bij dit soort problemen verzekeren. U ontvangt over het algemeen geen geldbedrag, maar deskundige hulp door de rechtsbijstandverzekeraar.

In sommige gevallen kunt u recht hebben op door de overheid gesubsidieerde rechtshulp. Dit hangt onder meer af van de hoogte van uw inkomen.

rechtsbijstandverzekering particulieren
Er zijn verschillende rechtsbijstandverzekeringen tegen verschillende voorwaarden en premies. U kunt zelf kiezen tegen welke problemen u verzekerd wilt zijn.
Problemen voorkomen

De kans op een conflict is lastig in te schatten. Maar krijgt u ooit een geschil, dan bent u met een rechtsbijstandverzekering al snel goedkoper uit dan wanneer u zelf een advocaat moet inschakelen. Omstandigheden die de kans op een conflict vergroten zijn bijvoorbeeld het hebben van een gezin (gezinsleden zijn doorgaans meeverzekerd), van baan wisselen , verhuizen en vaak op de weg zitten. De meest voorkomende soorten geschillen zijn namelijk verkeerszaken, consumentenkwesties en arbeidsgeschillen. Vooral het aantal ontslagzaken is de laatste jaren fors gestegen. In deze gevallen is het zinvol om een rechtsbijstandverzekering te hebben.

Wanneer u juridische problemen heeft, is het prettig dat een deskundige u daarin kan bijstaan. De medewerkers van de rechtsbijstandverzekeraar kunnen u dan helpen. U voorkomt hiermee voor uzelf veel problemen.

Wachttijd

De meeste rechtsbijstandverzekeraars keen een wachttijd van drie maanden. Dat is de periode na het afsluiten van de verzekering waarin u nog geen dekking heeft. Die periode is meestal drie maanden. Voor sommige situaties zoals scheiding of ontslag kan er een langere wachttijd gelden.

Stapt u over naar een nieuwe rechtsbijstandverzekeraar, dan is het handig om te weten dat de meeste rechtsbijstandverzekeraars geen wachttijden hanteren als de nieuwe verzekering direct aansluit op de vorige.

De juiste keuze maken

De meeste rechtsbijstandsverzekeraars bieden verschillende modules aan waar u uit kunt kiezen. Het is daarbij raadzaam om te kijken of u daarmee wel de dekking krijgt die u nodig heeft, zoals bijvoorbeeld juridische bijstand bij verhuur van uw woning of juridische problemen in het buitenland. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

Iedere verzekeraar maakt voor de verzekering die hij aanbiedt een verzekeringskaart.

Met de verzekeringskaart kunt u in een oogopslag de meest relevante dekkingsinformatie zien. De verzekeringskaart helpt u daarmee de verzekering van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken.

De verzekeringskaart fungeert als eenvoudige en begrijpelijke visuele vertaling van de polisvoorwaarden en je kunt zo gemakkelijk zien wat wel en wat niet gedekt is op de polis.

Hoe werkt de verzekeringskaart? Bekijk daarvoor dit filmpje:

Het afsluiten van uw rechtsbijstandverzekering in ons Voordeelpakket biedt u twee voordelen:

  1. U heeft de keuze uit de meest gunstige rechtsbijstandverzekeraar omdat u in het Voordeelpakket al uw verzekeringen bij verschillende verzekeraars kan afsluiten!
  2. Uw rechtsbijstandverzekering telt mee voor uw pakketkorting. Hoe meer verzekeringen in uw pakket, hoe hoger de korting op al uw verzekeringspremies.
21 %
33 %
45 %
57 %
6 of meer10 %