Een recreatiewoningverzekering is een speciale verzekering voor onder andere een stacaravan, een chalet, een tuinhuis, een safaritent of een strandhuis in België, Duitsland of Nederland.

In principe zijn dit allemaal geen objecten van steen, maar ook een recreatiewoning van steen kan verzekerd worden. En, heel belangrijk, er is het hele jaar door dekking.

Bent u woonachtig in België of Duitsland dan is het ook mogelijk om als eigenaar deze verzekering af te sluiten.

Er is keuze uit twee dekkingen:
Brand & Alle Gevaren

recreatiewoningverzekering aan het water
Uw recreatiewoning is er om van te genieten. U bent er even helemaal uit. Met een recreatiewoningverzekering houdt u dit vakantiegevoel, wat er ook gebeurt.
Brand

Bij de branddekking is er dekking voor brandschade aan de recreatiewoning door explosie, kortsluiting, zelfontbranding of blikseminslag.

Alle gevaren

Dit is de meest uitgebreide dekking en hiermee is alle schade aan de recreatiewoning gedekt. Wij raden dit altijd aan.

Aansprakelijkheid

De aansprakelijkheidsdekking wordt vaak standaard opgenomen omdat dit bij een recreatiewoning ook vaak verplicht is om te verzekeren als de woning op een recreatiepark staat.

Aanbouw en inboedel

Goed om te weten is dat mocht er schade ontstaan aan de aanbouw, dan is de vergoeding meestal op basis van de herbouwwaarde. Zorg dus altijd voor een goede waardebepaling zodat u niet onderverzekerd bent.

Ook is het mogelijk om de inboedel van uw recreatiewoning te verzekeren. Hiervoor geldt nog wel eens een afwijkende regel bij schade. Ontstaat er in het eerste jaar schade aan uw inboedel, dan krijgt u de nieuwwaarde vergoed. Na het eerste jaar krijgt u bij schade de dagwaarde van uw inboedel vergoed.

Verhuur

Mocht u besluiten om uw recreatiewoning ook aan anderen te verhuren dan raden wij u aan om de dekking verhuur op te laten nemen in de polis. Zowel de dekking Brand als Alle gevaren zijn mogelijk met verhuur.

Iedere verzekeraar maakt voor de verzekering die hij aanbiedt een verzekeringskaart.

Met de verzekeringskaart kunt u in een oogopslag de meest relevante dekkingsinformatie zien. De verzekeringskaart helpt u daarmee de verzekering van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken.

De verzekeringskaart fungeert als eenvoudige en begrijpelijke visuele vertaling van de polisvoorwaarden en je kunt zo gemakkelijk zien wat wel en wat niet gedekt is op de polis.

Hoe werkt de verzekeringskaart? Bekijk daarvoor dit filmpje:

Het afsluiten van uw recreatiewoningverzekering in ons Voordeelpakket biedt u twee voordelen:

  1. U heeft de keuze uit de meest gunstige recreatiewoningverzekeraar omdat u in het Voordeelpakket al uw verzekeringen bij verschillende verzekeraars kan afsluiten!
  2. Uw recreatiewoningverzekering telt mee voor uw pakketkorting. Hoe meer verzekeringen in uw pakket, hoe hoger de korting op al uw verzekeringspremies.
21 %
33 %
45 %
57 %
6 of meer10 %