Er zijn twee soorten ongevallen. In het ene geval is de tegenpartij aansprakelijk, in het andere geval bent u aansprakelijk.

De tegenpartij is aansprakelijk
Wanneer er een tegenpartij aansprakelijk is dan vergoedt de WA-dekking van het voertuig van de tegenpartij alle schade.

Er zijn twee soorten schade, namelijk:

1. Materiële schade
Dat is de schade aan uw voertuig en de schade van alle persoonlijke eigendommen van iedereen in uw voertuig.

2. Letselschade
Dat is de lichamelijke en geestelijke schade van alle personen in uw voertuig.

U bent aansprakelijk
Wanneer u aansprakelijk bent voor het ongeval vergoedt de verzekering van uw voertuig de schade aan uw eigen voertuig alleen als u Casco verzekerd bent. Maar de schade van alle persoonlijke eigendommen en letselschade van iedereen in uw voertuig (dus de bestuurder en de passagiers) wordt niet vergoed.

Passagiers kunnen eventueel hun schade verhalen op de WA-dekking van uw voertuig, maar in geval van schade wil je als bestuurder goed verzekerd zijn en wil je voor je passagiers ook dat alles snel en volledig vergoed wordt.

Een schadeverzekering inzittenden is niet verplicht, maar gezien de grote financiële risico’s en de kleine premiebijdrage zeer verstandig om af te sluiten.

De productwijzer geeft u de belangrijkste algemene informatie en kenmerken van de verzekering. Bent u van plan een verzekering af te sluiten? Dan kunt u op basis van de productwijzer bepalen welke verzekering bij u en uw situatie past. Ook staat in de productwijzer waaraan uw premie wordt besteed.

Iedere verzekeraar maakt voor de verzekering die hij aanbiedt een verzekeringskaart.

Met de verzekeringskaart kunt u in een oogopslag de meest relevante dekkingsinformatie zien. De verzekeringskaart helpt u daarmee de verzekering van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken.

De Verzekeringskaart fungeert als eenvoudige en begrijpelijke visuele vertaling van de polisvoorwaarden en je kunt zo gemakkelijk zien wat wel en wat niet gedekt is op de polis.

Hoe werkt de Verzekeringskaart? Bekijk daarvoor dit filmpje:

Het afsluiten van uw motorverzekering in ons Voordeelpakket biedt u twee voordelen:

  1. U heeft de keuze uit de meest gunstige motorverzekeraar omdat u in het Voordeelpakket al uw verzekeringen bij verschillende verzekeraars kan afsluiten!
  2. Uw motorverzekering kan meetellen voor uw pakketkorting.
    Hoe meer verzekeringen in uw pakket, hoe hoger de korting op al uw verzekeringspremies. Voor de autoverzekering geldt alleen wel dat deze maar in een enkel geval meetelt voor de pakketkorting. Op de autoverzekering wordt geen premiekorting gegeven.
2 1 %
3 3 %
4 5 %
5 7 %
6 of meer 10 %

Meld schade altijd telefonisch op 070 -36 444 26.

Als u schade heeft geleden in het verkeer dan kunt u deze in veel gevallen melden via het Europees Schadeformulier, via de website van Mobiel Schade Melden of met uw mobiele telefoon met de app Mobiel Schade Melden.

Stuur ALTIJD al uw documenten naar schade@gratisverzekerd.nl.

Foto’s kunt u eenvoudig via WhatsApp versturen naar: 0616 – 782 772.