Zodra u een autoverzekering afsluit bouwt u schadevrije jaren op.

Voor ieder jaar dat u zonder schade rijdt krijgt u één schadevrij jaar erbij. Voor iedere schade die u veroorzaakt (schuldschade/WA-schade) of schade aan uw auto door vandalisme gaan er 5 schadevrije jaren af.

Maar wat als u als gezin, met of zonder kinderen maar in ieder geval twee partners, samen één auto hebt? Dan is de vraag: wie krijgt de schadevrije jaren?

Ook al koop je samen de een auto, hij staat maar op één persoon geregistreerd bij het RDW. Dat geldt ook voor de autoverzekering. Die staat op naam van één persoon.

schadevrije jaren
Schadevrije jaren. Goede registratie van opbouw en overdracht is een must.

De geregistreerde eigenaar kan tevens de verzekeringnemer zijn, maar het eigendom kan ook op naam van de een staan en de verzekering op naam van de ander. De verzekeringnemer, dus degene die de polis heeft afgesloten, bouwt schadevrije jaren op. Positief bij geen schade en negatief bij schade.

Maar is dat een probleem, dat de schadevrije jaren op één naam staan?
Zolang u samen op één adres geregistreerd staat is dat geen probleem. U kunt samen in de auto rijden en samen van dezelfde verzekering gebruik maken. Er komt meestal pas een probleem wanneer twee personen uit elkaar gaan want één van de twee moet dan vanaf nul schadevrije jaren gaan opbouwen.

Schadevrije jaren overdragen

Bij het aangaan van de autoverzekering leggen wij altijd vast wie welke schadevrije jaren heeft opgebouwd. Vervolgens overleggen we hoe we die het best kunnen benutten. Het kan dus zo zijn dat diegene die om administratieve redenen de verzekeringnemer wordt de schadevrije jaren gebruikt van de ander die ze heeft opgebouwd.

Wij vinden dat wij als tussenpersoon naar onze klanten een zorgplicht hebben om bij te dragen aan een eerlijke overdracht van de schadevrije jaren als daar sprake van moet zijn. Wij hebben een goede relatie met onze klanten en eveneens een goede relatie met de verzekeraar. U hoeft zich dus geen zorgen te maken dat wanneer u uw schadevrije jaren overdraagt aan uw partner u deze bij een breuk niet meer terug krijgt. Deze kunnen door onze bemiddeling volledig terug worden overgedragen, maar ook een verdeling tussen partners is door ons in overleg met de verzekeraar mogelijk gemaakt.

Is er dus sprake van overlijden, ziekte, echtscheiding of andere omstandigheden waardoor het noodzakelijk is om de verdeling van de schadevrije jaren te herzien, neem dan altijd contact met ons op en wij zijn u hierin graag van dienst.

De productwijzer geeft u de belangrijkste algemene informatie en kenmerken van de verzekering. Bent u van plan een verzekering af te sluiten? Dan kunt u op basis van de productwijzer bepalen welke verzekering bij u en uw situatie past. Ook staat in de productwijzer waaraan uw premie wordt besteed.

Iedere verzekeraar maakt voor de verzekering die hij aanbiedt een verzekeringskaart.

Met de verzekeringskaart kunt u in een oogopslag de meest relevante dekkingsinformatie zien. De verzekeringskaart helpt u daarmee de verzekering van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken.

De Verzekeringskaart fungeert als eenvoudige en begrijpelijke visuele vertaling van de polisvoorwaarden en je kunt zo gemakkelijk zien wat wel en wat niet gedekt is op de polis.

Hoe werkt de Verzekeringskaart? Bekijk daarvoor dit filmpje:

Het afsluiten van uw motorverzekering in ons Voordeelpakket biedt u twee voordelen:

  1. U heeft de keuze uit de meest gunstige motorverzekeraar omdat u in het Voordeelpakket al uw verzekeringen bij verschillende verzekeraars kan afsluiten!
  2. Uw motorverzekering kan meetellen voor uw pakketkorting.
    Hoe meer verzekeringen in uw pakket, hoe hoger de korting op al uw verzekeringspremies. Voor de autoverzekering geldt alleen wel dat deze maar in een enkel geval meetelt voor de pakketkorting. Op de autoverzekering wordt geen premiekorting gegeven.
2 1 %
3 3 %
4 5 %
5 7 %
6 of meer 10 %

Meld schade altijd telefonisch op 070 -36 444 26.

Als u schade heeft geleden in het verkeer dan kunt u deze in veel gevallen melden via het Europees Schadeformulier, via de website van Mobiel Schade Melden of met uw mobiele telefoon met de app Mobiel Schade Melden.

Stuur ALTIJD al uw documenten naar schade@gratisverzekerd.nl.

Foto’s kunt u eenvoudig via WhatsApp versturen naar: 0616 – 782 772.